torsdag 5 februari 2009

Sekvenstest

Här kommer lite bilder från sekvenstesterna. Det är häftigt hur man kan knalla runt i hangaren och passera diverse raketdelar som ligger spridda lite här och var! Den här maniken på bilden kommer skjutas loss från raketen så man får separation mellan mätinstrumenten. Den är lindad med en trådbom, som håller en prob som mäter elektriska fältstyrkan. Bäst att inte röra...

Och dagen efter kan man hitta hela nyttolasten uppslängd på ett bord! Den här dagen skulle vi testa att alla instrument fungerar som de ska, så vi tog oss upp till TM byggnaden där allt data kommer ut. Givetvis var det problem, den här gången med en bandspelare som inte ville fungera, så jag passade på att lära de andra spela gabon under tiden... efter några timmar var det äntligen dags att se om SMILE verkligen klarat lödningen.

Bilden här under är från TM-byggnaden, med Jim Diehl som ser till att allt data kommer ut som det ska. Det gjorde det förstås inte, vilket bidrog till många rynkade pannor och trötta miner. Inte ens Smile ville uppföra sig, men det kan bero på att Z-axeln var helt saturerad för att nyttolasten låg ner.


Efter en låååång dag var vi äntligen klara med testerna, mer eller mindre nöjda. Från nu kommer jag mest hålla till på universitetet, för att fokusera på optiken för fullt istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar